Annons
Grahamsgröt.
Wolfgang Kleinschmidt

Grahamsgröt.

Grahamsgröt med bär och rostade nötter

Nyttigt som attan - och gott! Testa den här grahamsgröten tillsammans med bär och rostadenötter.

4 portioner

Som en len mannagrynsgröt med lite mer smak och fibrer. Med rostade nötter och frukt på ­toppen får man både ”crunch” och sommarfrisk smak.

Du behöver:
8 dl mjölk 3%
1 msk smör
1 ½ dl grahamsgryn
1 krm stött kardemumma
1 tsk flytande honung
2 krm salt

Till servering:

150 g färska bär
1 dl rostade hasselnötter
mjölk

Gör så här:
1. Koka upp mjölk och smör i en kastrull under omrörning.
2. Tillsätt grahamsgryn, kardemumma, honung och salt.
3. Låt småkoka cirka 10 minuter till en gröt.
4. Servera toppad med färsk frukt, rostade ­hasselnötter och mjölk.

Annons

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler

Annons
Annons